Aktuellt

Sol & villamässa

Välkommen till sol och villamässan 2023!

Är du intresserad av att göra ditt hem mer energieffektivt, klimatsmart och ekonomiskt? Eller planerar du att göra en nybyggnation eller bygga till/om ditt hus? Då är sol och villamässan 2023 något för dig!

På mässan kan du träffa experter, leverantörer och inspiratörer inom solceller, batterier, laddboxar, takbyten och andra produkter till villan. Du kan se och känna på olika lösningar, få rådgivning och offert, samt delta i spännande föreläsningar och tävlingar.

Du kan också få information om nybyggnation samt om- och tillbyggnation av ditt hus. Oavsett om du planerar att bygga nytt eller renovera ditt befintliga hus,  kan du här få både tips och råd i ditt byggprojekt. Under 2024 är det dessutom förmånligt att göra renoveringar och tillbyggnader mm eftersom rotavdraget höjs, läs mer om Rut och Rot nedan.

Passa på att besöka mässan och ta del av de senaste nyheterna och trenderna inom solenergi och villa. Du kommer inte att ångra dig!

Vi har även hoppborg och lite tävlingar för barnen.

Vi ses på sol och villamässan i Ljungskile!

 

Tävlingar

Vinn laddbox med montering – värde

Montertävling lördag söndag hos KP Energy och DT- energi: Svara på frågor och vinn en laddbox med montering (std montering). Pågår hela mässhelgen och vinnare utses söndag kl 14.30

 

Vinn Värdekort 500kr

Tävla i kraft eller i precision i padelhallens golfsimulator – vinn ett värdekort på 500 kr i Ljungskile padelhall att spela padel eller golfsimulator för. Pågår hela mässhelgen och vinnare utses söndag 14.30

 

Vinn ett årskort på Acrius gym

Dalaträhus och Acrius tävling ”hus blir ett hem” Hus snickras men blir ett hem först när någon bor där. Detta symboliserar vår tävling ”spika och skala”. Slå ner en spik och skala en potatis på tid. Vinnaren med kortast tid vinner ett årskort i Dalaträhus nya hall där Acrius driver gym och rehab.

 

Program

Välkommen att lyssna och ställa frågor till våra experter.

Lördag

10.00 Mässan öppnar

11.00 Dt- energi talar om solceller och växelriktare – vad skall man tänka på som kund när man väljer solceller.

12.00 Dalaträhus  – Vad skall du tänka på vid en husbyggnation

13.00 Swedbank och Fastighetsbyrån – Om marknadsläget kring fastighetsbranschen och ränteläget – lyssna och ställa frågor.

14.00 Dt- energi informerar om – Batterier samt hur du kan tjäna pengar och hjälpa till att balansera elnätet med batteri via checkwatt.

 

Söndag

10.00 Mässan öppnar

11.00 Dt- energi informerar om – Batterier samt hur du kan tjäna pengar och hjälpa till att balansera elnätet med batteri via checkwatt.

12.00 Dalaträhus – Vad skall du tänka på vid en husbyggnation

13.00 Swedbank och Fastighetsbyrån om marknadsläget kring fastighetsbranschen och ränteläget – lyssna och ställa frågor.

14.00 Dt- energis talar om solceller och växelriktare – vad skall man tänka på som kund när man väljer solceller

14.30 Prisutdelning

KP Energys och DT energis frågetävling.  Pris: Laddbox ink en standard montering, värde 7 500 kr

Ljungskile Padel tävling : Längsta slaget eller närmast hål. Pris: 2 Värdekort à 500kr

Dalaträhus och Acrius tävling ”spika och skala”. Pris: Årskort i Acrius gym i Ljungskile, värde 5 200 kr

15.00 Mässan stänger

 

 

 

Sol & villamässa

Datum: Lördag – söndag 18-19 nov

Tid: 10.00-15.00

Plats: Ljungskile Padelhall

Adress: Nytorpsvägen 25, Ljungskile

Fri entré

 

Utställare

Vill du ställa ut på vår mässa kontakta marie@dalatrahus.se

Utställare

Här är några av vår  utställare:

 

 

 

 

Fler kommer……

Information om Rut & Rot 2024

Rutavdraget är ett skatteavdrag som ger privatpersoner möjlighet att dra av en del av kostnaden för hushållsnära tjänster, som till exempel städning, trädgårdsarbete eller barnpassning.

Rotavdraget är ett skatteavdrag som ger privatpersoner möjlighet att dra av en del av kostnaden för reparation, ombyggnad eller tillbyggnad av sin bostad, som till exempel renovering av badrum, kök eller elarbeten.

Från och med 1 juli 2024 kommer det att vara möjligt att göra rotavdrag på upp till 75 000 kronor per person och år; i dag ligger det taket på 50 000 kronor. Höjningen med 25 000 kronor genomförs för att lindra de konjunkturella effekterna som nu tynger bygg- och bostadsbranschen.

Utöver höjningen av rotavdraget kommer också taket för rutavdraget att separeras från rotavdraget. Det innebär att du inte längre tar från rotavdraget när du använder rutavdraget för tjänster såsom städhjälp, trädgårdsarbete eller barnpassning1. Du kommer att kunna göra avdrag på 75 000 kronor för rot och 75 000 kronor för rut, tillsammans totalt 150 000 kronor.

För att få rot- eller rutavdrag måste du betala skatt och vara folkbokförd i Sverige. Du måste också anlita ett företag som är godkänt för F-skatt och som rapporterar in dina uppgifter till Skatteverket. Du får inte göra avdrag för materialkostnader eller arbete som du utför själv.