Såld Bostadskvarteret Lyckosvingen

I populära Ljungskile vid Lyckornas Golfbana har vi en stor fin lägenhet till uthyrning eller till försäljning.

Lägenheten har en stor härlig öppen planlösning på 114 kvm. Köket ligger lite avsides men hör ändå ihop med matplats och vardagsrum. Härifrån har man en härlig utsikt över golfbanan och havsviken. Den inglasade balkongen ger också en känslan av att sommaren är längre och de stora fönstren gör att den gröna omgivningen nästan kommer in i lägenheten. I övrigt har lägenheten tre sovrum, ett badrum, ett wc samt en härlig tvättstuga och förråd.

I källaren finns gym, förråd.

 

För mer information, kontakta:
Marie Henriksen på 0768-98 72 72 eller maila marie

Kommun: Uddevalla Kommun

Ort: Ljungskile

Område: Lyckorna

Typ: Ägarlägenheter/Hyresrätter

Storlek: 114 kvm

Antal rum: Kök/vardagsrum, 3 sovrum, tvättstuga, 2 bad/wc, förråd

Hyra: 14 500 kr/mån

Ingår: Förråd, tillträde till gym

Presentation

BOSTADSKVARTERET LYCKOSVINGEN

I Ljungskile, i direkt anslutning till Lyckorna Golfklubb finns bostadskvarteret Lyckosvingen. Ett unikt och bekvämt boende med en vacker vy över golfbanan och viken.  Anrika Lyckorna bjuder även på fina promenadstråk, salta bad och flera kända restauranger såsom Villa Sjötorp, Musselbaren och Lyckorna Brygga.

Kvarterets närmsta granne är Lyckorna Golfklubb med en 18-hålsbana, 9-håls korthålsbana och en modern träningsanläggning. Här finns även en välrenommerad restaurang och en golfshop. Medlemmar kan nyttja det nyrenoverade klubbhuset med fina lokaler för umgänge samt omklädningsrum och bastu.

Att bo i kvarteret Lyckosvingen är en förmån för dig som golfare men även för dig som inte är det. Det lugna läget, utsikten och den vackra miljön gör detta bostadskvarter till en mycket fin plats. Tänk dig en vacker sommarmorgon där du intar kaffet på balkongen och ser golfspelarna gå ut på 1:ans green, komma in på 9:an och för att till slut se golfspelarna komma upp på 18:e green. Allt detta från den egna lägenheten! Detta är livsbejakande och livskvalitet!

BRA PENDLINGSAVSTÅND TILL GÖTEBORG

Lyckorna tillhör orten Ljungskile som är beläget mittemellan Uddevalla och Stenungsund, här njuter du av det bästa från två världar. Den lilla ortens charm, gemytlighet och bekvämligheter men samtidigt har du storstadslivet alldeles inom räckhåll, med bekvämt pendlingsavstånd till såväl Göteborg som Trollhättan och Uddevalla. Till Göteborg tar man sig med bil på ca 40 min.

Planlösning

Bilder

Ägarlägenheter

ÄGARLÄGENHET- EN NY BOSTADSFORM

Bostadskvarteret Lyckosvingen är byggd med bostadsformen ägarlägenheter. En bostadsform som kom våren 2009 i Sverige. Denna bostadsform är och har varit vanlig i hela Europa under en lång tid, dock inte i Sverige. Enligt de nya reglerna är en ägarlägenhet en tredimensionell fastighet. Det är alltså samma sak som att äga ett småhus fast den ligger på höjden. Med andra ord, du äger din fastighet (lägenhet) och den har en egen fastighetsbeteckning.

BOSTADSRÄTT – EN RISK

Den första frågan vi brukar möta är på vilket sätt det skiljer sig mellan en bostadsrätt och en ägarlägenhet. Skillnaden ligger i första hand i själva ägarformen. I en bostadsrätt finns endast en fastighetsbeteckning på hela området. Som bostadsrättsköpare köper man in sig och blir medlem i bostadsrättsföreningen och får nyttjanderätt på sin lägenhet. Att vara med i en bostadsrättsförening brukar inte vara några problem om den är välskött. Problemet är om föreningen har höga lån och de andra andelsägarna kommer i en sådan situation att de inte kan betala sin del av lånet till föreningen. Det är då de resterande medlemmar som är ansvariga att betala dessa eftersom man har ett gemensamt ansvar för föreningens skulder och åtaganden. Klarar man inte detta kan bostadsrättsföreningen gå i konkurs och man förlorar då sin bostadsrätt.

ÄGARLÄGENHET – ETT TRYGGARE BOENDE

En ägarlägenhet har egen fastighetsbeteckning med lagfart och ni kan belåna, pantsätta och hyra ut den på samma villkor som en villa. Ägarlägenhetens samfällighet har endast uppdraget att sköta och drifta de gemensamma utrymmena såsom fasader, trädgård, sophantering mm. Till detta betalar man en månadsavgift för att hantera driften samt ett bestämt belopp till en underhållsfond. Fonden skall hantera all kommande underhåll såsom ommålning, takomläggning, omasfaltering mm. Samfälligheten har inga lån som utgör en hyra utan endast denna avgift.

Sammanfattningsvis kan man säga att en ägarlägenhet ger dig större valfrihet, bättre boendeekonomi och ett tryggare boende.

Hyresrätt

Vi har i dagsläget bara denna lägenhet för uthyrning eller alternativt till försäljning.

För mer information kontakta marie@dalatrahus.se

Hyra 14 500 kr/månad

Ingår i hyran

Fiberanslutning med grundutbud av 25 tv kanaler.

Förråd

Tillgång till gym

 

Ingår ej i hyran

Bredband beställs privat via Telia.

P-plats 150kr/mån

Kallgarage 300kr/mån

El, varmvatten & värme

Solceller

Solcellerna på Lyckosvingen är levererad av  DTenergi

Solceller på Lyckosvingen 

Solceller är numer den snabbaste växande källan till miljöopåverkad energi. För Lyckosvingens del innebär detta i ett tillskott på ca 30 000kwh/år.

Den gemensamma källaren och utvändiga belysningen är kalkylerad att dra ca 15-20 000:-/år. Det finns alltså ett överskott på ca 15-20 000:-/år.

El/laddhybrid bilar: I en nära framtid kommer el/hybrid bilar vara en självklarhet. I föreningen kan lgh ägarna beställa inkoppling till el och/eller golfbilar. Kostnaden för detta kommer att påföras respektive ägare som betalar till föreningen.

Fördelar med solceller

1. Oberoende av elpriser

När du producerar egen el slipper föreningen köpa så mycket el från elhandelsbolagen. Detta leder i sin tur till att ditt hushåll blir mindre beroende av höjda elpriser.

2. Ökar värdet på din LGH

Solpaneler ökar husets standard vad gäller energianvändning. När du installerar solceller har du möjlighet att göra en energibesiktning för att få en energicertifiering. Det är ett intyg på att bostaden är energisnål.

3. Underhållsfritt

Solceller är näst intill underhållsfria. Systemet bör undersökas var 4-7:e år. Utöver detta handlar det mest om att hålla solpanelerna rena och fria från snö och löv.

4. Grön el direkt från solen

Elproduktion från solceller medför inga koldioxidutsläpp, och räknas därmed som en grön energikälla.

5. Överskottet går in på elnätet.

Den el som produceras men inte används går in på elnätet och ger pengar till föreningen.

Vägbeskrivning

Lyckosvingen ligger granne med Lyckorna Golfklubb.

Lägenheten har adressen : Anfasterödsvägen 22, 459 91 Ljungskile