Om oss

Vi släpper in ljuset hos dig

I Sverige vistas vi endast en liten del av dagen utomhus. Ljustillgången inomhus får därför stor betydelse för vår totala dagsljusexponering och ljuset har flera hälsofrämjande effekter. De senaste åren har vi dock haft en byggnadstrend med minskad tillgång till dagsljus inomhus. Detta anses ur ett folkhälsoperspektiv så negativt att Folkhälsomyndigheten har tagit fram en rapport om ljusets betydelse för hälsa och välbefinnande. Vi på Dala Trähus har uppmärksammat detta och bygger alltid ljusa hus med väl tilltagen takhöjd, ovanligt många fönster samt smarta planlösningar och ljusstimulerande vinklar.

Det tycker vi är ett lysande sätt att tillgodose ditt behov av dagsljus

• Dagsljuset är viktigt för hälsan.
• Eftersom vi vistas en liten del av dagen utomhus blir ljustillgången viktig.
• Dala Trähus tillgodoser detta behov genom att erbjuda ljusa svenska trähus.

Om Dala Trähus

Dala Trähus AB startade 1967 av Jan Sjöholm. Idag drivs bolaget av nästa generation i familjen med huvudkontor i Ljungskile.

Bolaget har utvecklats under åren och består numera av en koncern med hus, fastigheter och byggnation i fokus. Utöver detta finns systerbolaget Dala Trähus energi AB med fokus på solceller.

Kontakta Dala Trähus: info@dalatrahus.se

Vi bygger på en gedigen svensk snickeritradition

Våra hus härstammar i både stil och konstruktion ur en skicklig svensk snickeritradition, där vi tillfört nya sätt att ge ditt hem ljus, rymd och utsikt. Men som köpare får du inte bara det lilla extra. Här får du också ett gedignare hus med massiva väggar och en utökad bjälkdimension. Dessutom ger vi dig en tryggare utökad garanti, eftersom vi verkligen tror på kvaliteten i våra svenska trähus. De är ritade av arkitekter och byggs av snickare med lång erfarenhet och genuin kompetens, där alla inblandade har god kännedom om myndigheternas lagar och krav på säkerhet och kvalitet. Hållbarhet är också viktigt – vår produktion strävar alltid mot detta i allt från arbetssätt och byggmetod till inköp, produktutveckling och transporter.

Gediget, hållbart och med en tydlig funktionalitet – det är vårt sätt att skapa hus

• Härstammar ur en skicklig svensk snickeritradition.
• Gedigna hus med massiva väggar och utökad bjälkdimension.
• God säkerhet, kvalitet och hållbarhet.

Vi lägger stor vikt vid de små detaljerna

För att skapa känslan av ett ombonat hem krävs det mer än en trevlig inredning. Huset behöver även vara byggt på ett sätt som ger ett komfortabelt och mysigt boende. Det handlar om att lägga stor vikt vid de små detaljerna – de som får en avgörande inverkan på husets atmosfär och charm. Som vårt skapande av nya vinklar, olika takhöjd och andra smarta byggdetaljer. Tillsammans bygger de en klassisk känsla som präglas av nordiskt trä och skandinaviskt ljusa material. Och vill du förändra något utifrån våra grundrekommendationer så finns det alltid goda valmöjligheter.

För oss handlar det om att vara en trygg och flexibel partner i ditt livs viktigaste affär – ditt nya hem

• Vi tänker redan i planritningarna på detaljerna som optimerar boendet.
• Vill kunden förändra något i våra rekommendationer så är vi alltid flexibla.