Hälsa på hemma hos

Julia & Henrik

Som småbarnsförälder kan det vara svårt att få tiden att räcka till, även om man inte är mitt uppe i ett husbygge. Lösningen för Julia och Henrik blev totalentreprenad. Anledningen till att valet föll på Dala Trähus var den unika flexibiliteten.

– För oss var det viktigt att hitta en husfirma som var flexibla och kunde anpassa husets arkitektur efter våra önskemål. Vi har drömt om att bygga hus i tio år och hade redan drömhuset klart i våra huvuden. Helst ville vi ha en enkel lösning med totalentreprenad då vi inte har erfarenhet sedan tidigare och dessutom knappt med tid med våra två små barn. När vi besökte Dala Trähus visningshus på Husknuten i Göteborg och blev vi omedelbart kära i visningshuset! Vi läste på och Dala Trähus visade sig vara den enda husfirma som kunde tillgodose alla våra önskemål.

Julia & Henriks hus

Inspirerat av: Hortensian

Boarea: 170 m²

Antal rum: 7

Antal sovrum: 4

Byggnadsarea: 192 m²

Nockhöjd: 4,9 m

Byggnadshöjd: 3,2 m

Taklutning: 27 grader


I byggprocessen var det enkelt och smidigt att ändra planlösning, både invändigt och utvändigt samt fasadens utseende. Leveranstiden var bra och vi hade en tillmötesgående och trevlig säljare som svarade snabbt på våra frågor.

Vi uppskattade också att tillverkningen var på västkusten eftersom vi byggde i Kungälv. Snickarfirman var väldigt proffsig och duktig och de blev berömda för sitt arbete av både kommunen och KA.

”Den enda husfirma som kunde tillgodose alla våra önskemål”

Vi utgick från Dala Trähus husmodell Hortensian men har ändrat fasadernas längder och en del av planlösningen inuti, framför allt mittdelen. Huset känns gediget med 8 meters prefabricerade väggar, som gjorde att vi slapp ”skarvar” (de flesta andra firmor har kortare väggpartier). Vi fick också till ett riktigt snyggt ryggåstak som binder ihop mittdelen med vardagsrummet, så att det blev härligt luftigt och ljust! Sen älskar jag det stora rymliga köket med utsikt mot älven genom de stora fönstren – och mitt stora skafferi! Även vardagsrummet är rymligt och det finns gott om plats för vänner och släkt att komma över på middag och fest! Vi ville ha ett vackert och trivsamt hus på landet dit vi kunde bjuda över alla de vi tycker om, och det har vi fått – vi trivs jättebra!

dala

 

 

Ett hus inspirerat av Hortensian men förändrat efter kundens önskningar. Ett härligt hus med fina ytor för en barnfamilj, speciellt köket som är stort och rejält med matskafferi.

Kontakta någon av våra säljare för mer information om hur ni kan få ett hus enligt era önskemål och behov, eller om detta hus var något som skulle passa er?

Fotograf: Robert Lipic

Hortensian i originalmodell