Hälsa på hemma hos

Gösta & Eva

Gösta och Eva hade en tydlig idé om hur deras nya hem skulle se ut, och med Dala Trähus kunde de förverkliga sitt drömboende. De ritade stora delar av huset själv och hade under tiden stöd och support av våra experter.

Gösta & Evas hus

Hustyp: 1-planshus

Boarea: 152 m²

Antal rum: 4

Antal sovrum: 2

Byggnadsarea: 170 m²

Nockhöjd: 4,9 m

Byggnadshöjd: 3,1


– Vi hade redan hört gott om Dala Trähus genom en bekant, men hade även sett andra hus som byggts av företaget och vi tyckte att det såg gediget ut. På Husknuten i Göteborg träffade vi en trevlig säljare som var hjälpsam utan att vara för på.

För oss var det mycket viktigt att få styra så mycket som möjligt själva och han lät oss förstå att med Dala Trähus kunde vi få huset precis som vi ville. Då kände vi att bitarna föll på plats. Byggprocessen funkade sen bra, trots att kommunen var ganska krångliga att ha att göra med. Från Dala Trähus fick vi tydlig information om flödet – dvs hur lång tid det skulle ta med byggets olika delar – och man höll de tider som var överenskomna. Dessutom var de flexibla inför de ändringar som vi ville göra under processens gång.

”Viktigt att få styra så mycket som möjligt själva”

Vi ritade i stort sett huset helt själva och skickade, via Dala Trähus säljare, ritningarna till konstruktören i Ljungskile som kom tillbaka med en unik lösning för oss. Vi ville ha högt tak i hela vardagsrummet och köket, vilket blev jättefint och vi trivs mycket bra. Huset är gediget, tyst och ger ett väldigt bra ljusinsläpp genom våra stora fönster mot sydväst.

Fotograf: Robert Lipic