Husbyggnation

Frågor & Svar

Varför heter ni Dala Trähus?
Dala Trähus AB startade 1967 av Jan Sjöholm och vid den tiden låg fabriken i Dalarna, därav namnet. Idag drivs bolaget av nästa generation i familjen med huvudkontor i Ljungskile och husen byggs i fabriken på Orust.

Bygger ni i hela Sverige?
Totalentreprenad erbjuder vi inom Bohuslän, Halland samt inåt landet mot Vänersborg och Borås.

Runt Stockholmsområdet har vi möjlighet att erbjuda en byggsats (långa vägen). Det vill säga att Dala Trähus levererar en byggsats med väggar, material och produkter samt en tidsplan som är beräknad utifrån leveranserna. Du tar själv in entreprenörer som sköter byggnationen. Läs mer här 

Leverans utanför dessa områden sker från fall till fall. Vill du bygga med oss men bor utanför dessa områden?
Kontakta någon av våra säljare för att ta reda på dina möjligheter med oss.

Erbjuder ni bara totalentreprenad?

Nej vi erbjuder även andra sätt att bygga, vi kallar det den korta, mellan och långa vägen.
Läs mer om de olika vägarna här

Kan vi ta med en egen ritning till er?
Absolut, vi är flexibla. Vi jobbar med kundritningar, arkitekritningar och våra egna ritningar. 

Säljer ni tomter?
Ja, har vi tomter till försäljning ligger de ute under Tomter & Projekt på vår hemsida.
Tips, kontakta våra säljare som har kontakter och koll på vad som finns ute till försäljning.

Har ni något visningshus?
Ja! På Husknuten i Västra Frölunda, Göteborg har vi vårt visningshus som är vårt kataloghus Villa Domherren. Domherren är ett charmigt och mycket uppskattat visningshus som visar vad Dala Trähus står för och därför är väl värt ett besök. Här träffar du även våra säljare som guidar dig rätt i ditt husköp. Varmt välkommen!

Ingår golvvärme i era hus?

 Ja, golvvärme i plattan ingår som standard när du bygger med totalentreprenad.

Hur är era väggar byggda?

Väggblocken till våra hus byggs inomhus i fin och torr miljö i fabriken i Henån på Orust. Konstruktionen är väl beprövad och står sig stark mot dagens höga energikrav. Med påspikad vit grundmålad panel, gles, utegips med tejpade skarvar och isolering med plast på insidan är väggen klar att monteras direkt vid ankomst till byggplats. Under transporten står blocken i en väderskyddad täckt ”vagga” som sedan lyfts av på byggplats där den tas emot av våra snickare för montering.

Våra väggar i kombination med att bjälklagen är infällda i väggen och omslutna av plast gör att husen får en riktigt bra täthet.

väggkonstruktion vägg inuti en vägg

Hur lång är byggtiden?

Från stomresning har vi som standard 20 veckors byggtid.

Provtrycker ni era hus?
Ja, provtryckning ingår som standard när man bygger med totalentreprenad. Husen provtrycks under byggnationen för att säkerställa att inga inläckage finns och har den täthet som behövs föra att säkerställa energikraven.

Kan man ändra i planlösningen?
Ja det kan du, vi erbjuder alla våra kunder möjligheten att anpassa våra hus så det passar för er tomt och era behov. Det kan vara att flytta väggar, flytta och ändra storlek på fönster, förlänga huset, ändra planlösning mm. Att ändra kostar ingenting utan det som påverkar priset är själva utfallet av din ändring, t.ex. lägger du till ett fönster betalar du för ett extra fönster, tar du bort ett fönster får du ett avdrag.
Läs mer här

Kan jag välja till solceller?

Ja, genom vårt egna dotterbolag DT Energi kan du enkelt köpa till solceller och laddboxar som monteras under byggtiden.
Läs mer om DT Energi här eller besök deras hemsida www.dt-energi.se

Dala Trähus AB startade 1967 av Jan Sjöholm. Idag drivs bolaget av nästa generation i familjen med huvudkontor i Ljungskile.

Bolaget har utvecklats under åren och består numera av en koncern med hus, fastigheter och byggnation i fokus. Utöver detta finns systerbolaget DT- energi AB med fokus på solceller.

Har du fler frågor?

Kontakta någon av våra säljare eller mail info@dalatrahus.se