Tomter till salu! Tegelstrand - Tanum

Presentation
Situationsplan
Villor

Klicka på bilden ovan för att se film på tomternas utsikt!

 

 

Hälldiberget - tomter med strålande havsutsikt!

 

På Hälldiberget väntar det goda livet, här bor du med en fantastisk utsikt mot Slottsfjorden, fina badplatser och strövområden utanför dörren. För den båtintresserade är läget perfekt eftersom det ligger vid inseglingsrännan till Fjällbacka.

Här förmedlar vi tillsammans med mäklare nio byggklara tomter där du väljer något av husen i DalaTrähus breda sortiment eller ett arkitektritat hus för den som önskar. Vi erbjuder totalentreprenad och sätter alltid kundens valfrihet i centrum.

 

Information om Hälldiberget

 

Hälldiberget är ett nytt område i Tegelstrand planlagt för 18 villor och fyra lägenheter precis i inloppet till Hamburgsund där Fjällbacka skärgård börjar. Nio tomter har sålts i etapp 1. Tre hus är redan uppförda och ett fjärde hus är på väg. Anslutningsavgifterna för VA är betalda och fiber finns i området.

Hälldi betyder tursam här i norra Bohuslän (källa: Dialekt i Tanum) och är troligtvis en omskrivning av det norska ordet heldig med samma betydelse. Byggrätter ligger på plushöjder runt 23 meter över havet. Avståndet till havet är ca 300 meter.

Härifrån har man en mäktig utsikt över hela Slottsfjorden och södra inloppet till kanalen in till Hamburgsund. Fri utsikt över kobbar och skär. Solnedgång mot Hamburgö, Kiddö och Väderöarna. Blåsiga dagar känner man och hör närvaron av Västerhavet.

 


Bohusläns skärgård har utnämnts till en av världens vackraste naturområden och den djupaste och vackraste skärgården börjar just här utanför ert fönster.Längst ut i skärgården finns de omskrivna väderöarna.

 

 

Närområdet

 

Från området har man några hundra meter till havet och olika badvikar. I anslutning till området finns gammal skog och vackra strövområden. Gäster kan med fördel checka in på Kustnära vandrarhem i Heestrand dit man har gångavstånd.

 

Service som skola, affärer och restauranger finns i Hamburgsund. Cykelbana kommer att knyta ihop Heestrand-Tegelstrand-Slottet med Hamburgsund 2019-2020.Sommartid kan man handla frukostbullarna på Rörviks camping mellan Tegelstrand och Hamburgsund. Härifrån är det också en kort biltur till kultur vid mötesplatsen och restaurangen på KKV-Bohuslän Gerlesborgs (gerlesborgsskolan.se). Fjällbacka ligger ca en mil bort.

 

 

Allmänt

 

Redan på 500-talet skrevs Hamburgsunds historia då första tinget hölls vid Hornbore strax intill Slottet. Vid tingsplatsen ligger idag Hornbore by där man kan uppleva vikingalivet. Tegelstrand ligger i inloppet till det långa sundet. Området kring Tegelstrand bjuder på naturupplevelser med vandringsled vid havet och fina utsiktspunkter. Under senare delen av 1800-talet etablerades flera stenhuggerier just här på bergen vilket gjorde att bebyggelsen växte fram i snabb takt.

 

 

Avstånd

 

Hamburgsund 3 km, Grebbestad 25 km, Smögen 29 km, Strömstad 63 km, Göteborg 130 km och Oslo 187 km.

 

 

Klicka här för att se hela plankarta : Plankarta

 

 

 

Att välja hus...

 

Byggytan är 120-150 kvm. Formspråket i planen är ägnat att bejaka det Bohuslänska kustsamhället. För närmare detaljer hänvisas till gestaltningsprogrammet samt plankartan.

 

Vi har en mängd hus i vår huskatalog att välja bland. Ett tips är att först hitta en bra planlösning som man gillar och sedan göra det i den stilen gestalningsprogrammet uttrycker. En husfasad kan lätt förändras med annan fönstersättning, takutformning, val av panel samt spröjs på fönster.

 

 

Har ni redan en tanke om hur ert framtida hus skall se ut genom egna förslagsritningar eller färdiga arkitektritningar så är det inga problem för oss att lösa. Kontakta Peter Dahlström för mer information om detta projekt och om våra hus och vad vi kan göra. Kanske första steget är att boka ett möte och göra ett besök på byggplatsen.

 

Länk till våra hus: http://www.dalatrahus.se/hus

 

 

För mer information om hus och byggnation kontakta:

https://youtu.be/k4_GrkfsRzQ

 

PETER DAHLSTRÖM

Mobilnummer: 073-573 71 94
E-postadress: peter.d@dalatrahus.se