Takvåning mitt i Uddevalla centrum

Presentation
Ägarlägenheter
Vägbeskrivning
Bilder

Mitt inne i Uddevalla centrum bygger vi 5 härliga takvåningar på befintligt hus. Här bor du bekvämt i en modern, ljus lägenhet med enastående utsikt och läge. De rymliga ägarlägeheterna kommer vara mellan 98 och 135 kvm stora.

 

Just nu finns endast 1 av 5 ägarlägenheter kvar!

 

 

För försäljning och frågor kontakta:
Marika Ström, Svensk fastighetsförmedling

marika.strom@svenskfast.se

Svensk Fastighetsförmedling | Tel 0522-39120  |  Tel dir 0522-646683  |  Fax 0522-669241
Kilbäcksgatan 19, Kilbäcksgatan 19, 451 30 Uddevalla  |  www.svenskfast.se
 

 

 

Läs mer om objekten på Hemnet:

 

http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-3rum-uddevalla-uddevalla-kommun-kungsgatan-35-8576760

http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-4rum-uddevalla-uddevalla-kommun-kungsgatan-35-8575377

Ägarlägenhet - en ny bostadsform

Våren 2009 införde regeringen en ny bostadsform i Sverige, ägarlägenhet. Denna bostadsform är och har varit vanlig i hela Europa under en lång tid, dock inte i Sverige. Enligt de nya reglerna är en ägarlägenhet en tredimensionell fastighet. Det är alltså samma sak som att äga ett småhus fast den ligger på höjden. Med andra ord, du äger din fastighet (lägenhet) och den har en egen fastighetsbeteckning. 

 

Bostadsrätt - en risk

Den första frågan vi brukar möta är på vilket sätt det skiljer sig mellan en bostadsrätt och en ägarlägenhet. Skillnaden ligger i första hand i själva ägarformen. I en bostadsrätt finns endast en fastighetsbeteckning på hela området. Som bostadsrättsköpare köper man in sig och blir andelsägare och får endast nyttjanderätt på sin lägenhet. Att vara med i en bostadsrättsförening brukar inte vara några problem om den är välskött. Problemet är om föreningen har höga lån och de andra andelsägarna kommer i en sådan situation att de inte kan betala sin del av lånet till föreningen. Det är då de resterande medlemmar som är ansvariga att betala dessa eftersom man har ett gemensamt ansvar för föreningens skulder och åtaganden. Klarar man inte detta kan bostadsrättsföreningen gå i konkurs och man förlorar då sin sin bostadsrätt.

 

Ägarlägenhet - ett tryggare boende

En ägarlägenhet har egen fastighetsbeteckning med lagfart och ni kan belåna, pantsätta och hyra ut den på samma villkor som en villa. Ägarlägenhetens samfällighet har endast uppdraget att sköta och drifta de gemensamma utrymmena såsom fasader, trädgård, sophantering mm. Till detta betalar man en månadsavgift för att hantera driften (se kalkyl) samt ett bestämt belopp till en underhållsfond. Fonden skall hantera all kommande underhåll såsom ommålning, takomläggning, omasfaltering mm. Samfälligheten har inga lån som utgör en hyra utan endast denna avgift.

 

 Sammanfattningsvis kan man säga att en ägarlägenhet ger dig större valfrihet, bättre boendeekonomi och ett tryggare boende

 Kungsgatan 35, Uddevalla