LYCKORNA ÄGARLÄGENHETER

Presentation
Priser
Boendekalkyl
Planlösningar
Ägarlägenheter
Hyresrätter
Samfällighet
Solceller
Vägbeskrivning
Bilder
Byggbilder

LYCKORNA - LJUNGSKILE  

 

I dagsläget har Dalaträhus endast 3 stycken kvar. En av dessa är redan uthyrd men övriga två är till försäljning eller uthyrning.

För mer information eller visning kontakta:

Marie Henriksen på 0768- 98 72 72 eller maila marie@dalatrahus.se

 

 

 

Solceller på taket - bra för både miljön och ekonomin

Entresidan 

Vy från lgh 203

 

 


Bilder från lgh nr 102, se mer bilder från visningshuset under flik byggbilder.

 

 

 

 

BOSTADSKVARTERET LYCKOSVINGEN

I Ljungskile, i direkt anslutning till Lyckorna Golfklubb finns bostadskvarteret Lyckosvingen. Ett unikt och bekvämt boende med en vacker vy över golfbanan och viken.  Anrika Lyckorna bjuder även på fina promenadstråk, salta bad och flera kända restauranger såsom Villa Sjötorp, Musselbaren och Lyckorna Brygga.

 

Kvarterets närmsta granne är Lyckorna Golfklubb med en 18-hålsbana, 9-håls korthålsbana och en modern träningsanläggning. Här finns även en välrenommerad restaurang och en golfshop. Medlemmar kan nyttja det nyrenoverade klubbhuset med fina lokaler för umgänge samt omklädningsrum och bastu. 

 

Att bo i kvarteret Lyckosvingen är en förmån för dig som golfare men även för dig som inte är det. Det lugna läget, utsikten och den vackra miljön gör detta bostadskvarter till en mycket fin plats. Tänk dig en vacker sommarmorgon där du intar kaffet på balkongen och ser golfspelarna gå ut på 1:ans green, komma in på 9:an och för att till slut se golfspelarna komma upp på 18:e green. Allt detta från den egna lägenheten! Detta är livsbejakande och livskvalitet!

 

BRA PENDLINGSAVSTÅND TILL GÖTEBORG

Lyckorna tillhör orten Ljungskile som är beläget mittemellan Uddevalla och Stenungsund, här njuter du av det bästa från två världar. Den lilla ortens charm, gemytlighet och bekvämligheter men samtidigt har du storstadslivet alldeles inom räckhåll, med bekvämt pendlingsavstånd till såväl Göteborg som Trollhättan och Uddevalla. Till Göteborg tar man sig med bil på ca 40 min. 

 

               

 

Priser vid köp av ägarlägenhet

 

Månadskostnad vid hyra av lägenhet

 

 

För att se varje lägenhets planlösning gå till den röda fliken planlösningar och klicka på varje lägenhetslänk så kommer planlösningen upp som en pdf fil.

 

Ingår vid hyra av lägenhet

Fiberanslutning med grundutbud av 25 tv kanaler.

Förråd

Tillgång till gym

 

Ingår ej

Bredband beställs privat via Telia.

P-plats 150Kr/mån.

Kallgarage 300kr/mån

El, varmvatten & värme

 

BOSTADSRÄTT - ÄGARLÄGENHET, jämföra pris!

Det är många gånger svårt att jämföra ett pris mellan en ägarlägenhet och en bostadsrätt. Här redovisar vi den totala summan medan en bostadsrätt har två delar, egen insatts och lån i föreningen.

 

I en nybyggd bostadsrätt brukar fördelningen av lägenhetens pris vara 60-70% insats och 30-40%  lån i föreningen. Detta kan skifta både uppåt och nedåt, det är därför viktigt att läsa den ekonomiska planen. 

Om du vet fördelningen är det lätt att räkna ut vad bostadsrätten egentligen kostar.

 

Ex. Om insatsen är 2 700 000 kr för en bostadsrätt och fördelningen är 70/30.

2 700 000 / 0,7 = 3 857 142 kr

Bostadsrätten kostar då 3 857 142 kronor att köpa.

Vill du veta kvm pris delar du denna summa med det antal kvm som lägenheten har.

3 857 142 kr / 81kvm = 47 619 kr kvm.

 

När du gjort denna uträkning kan du jämföra våra priser på ägarlägenheterna på ett rättvist sätt!

 

 

 

 

 

 BOENDEKALKYL

 

Klicka  på respektive lägenhetsnummer för att se varje lägenhets boendekalkyl vid köp av lägenhet.

 

P- plats 150 kr/mån

Kallgarage 300 kr/mån

Golfbilsgarage 300 kr/mån

 

Våning Fast. Bet. Typ Förråd kvm TOTALPRIS
Våning 1 2:22 Balkong 5,1 88 3 733 000 kr

Våning 2

2:29 Balkong 9 114,1 5 390 000 kr
Våning 2 2:31 Balkong 6,2 81,4 3 790 000 kr

 

 

PLANLÖSNINGAR

Här kan ni se varje lägenhets planlösning genom att klicka på lägenhetsnummret i tabellen. Lägenheternas placering i huset ser du under tabellen.

 

Fastighetbet: Läg nr TYP kvm
2:22 102 Balkong 88
2:29 201 Balkong 114,1
2:31 203 Balkong 81,4

 

LÄGENHETSHUS PLAN 1

LÄGENHETSHUS PLAN 2 OCH 3

LÄGENHETHUS KÄLLARE

 

 

 

ÄGARLÄGENHET- en ny bostadsform

Våren 2009 införde regeringen en ny bostadsform i Sverige, ägarlägenhet. Denna bostadsform är och har varit vanlig i hela Europa under en lång tid, dock inte i Sverige. Enligt de nya reglerna är en ägarlägenhet en tredimensionell fastighet. Det är alltså samma sak som att äga ett småhus fast den ligger på höjden. Med andra ord, du äger din fastighet (lägenhet) och den har en egen fastighetsbeteckning. 

 

BOSTADSRÄTT - en risk

Den första frågan vi brukar möta är på vilket sätt det skiljer sig mellan en bostadsrätt och en ägarlägenhet. Skillnaden ligger i första hand i själva ägarformen. I en bostadsrätt finns endast en fastighetsbeteckning på hela området. Som bostadsrättsköpare köper man in sig och blir medlem i bostadsrättsföreningen och får nyttjanderätt på sin lägenhet. Att vara med i en bostadsrättsförening brukar inte vara några problem om den är välskött. Problemet är om föreningen har höga lån och de andra andelsägarna kommer i en sådan situation att de inte kan betala sin del av lånet till föreningen. Det är då de resterande medlemmar som är ansvariga att betala dessa eftersom man har ett gemensamt ansvar för föreningens skulder och åtaganden. Klarar man inte detta kan bostadsrättsföreningen gå i konkurs och man förlorar då sin sin bostadsrätt.

 

ÄGARLÄGENHET - ett tryggare boende

En ägarlägenhet har egen fastighetsbeteckning med lagfart och ni kan belåna, pantsätta och hyra ut den på samma villkor som en villa. Ägarlägenhetens samfällighet har endast uppdraget att sköta och drifta de gemensamma utrymmena såsom fasader, trädgård, sophantering mm. Till detta betalar man en månadsavgift för att hantera driften samt ett bestämt belopp till en underhållsfond. Fonden skall hantera all kommande underhåll såsom ommålning, takomläggning, omasfaltering mm. Samfälligheten har inga lån som utgör en hyra utan endast denna avgift.

 

 Sammanfattningsvis kan man säga att en ägarlägenhet ger dig större valfrihet, bättre boendeekonomi och ett tryggare boende

HYRESLÄGENHET

Vi har i dagsläget 2 lägenheter kvar för uthyrning. Fastighet 2:29  och 2:31. Läs mer om priser, planösningar mm för respektive lägenhet under de röda flikarna.

 

För mer information kontakta marie@dalatrahus.se

 

 

Ingår i hyran

Fiberanslutning med grundutbud av 25 tv kanaler.

Förråd

Tillgång till gym

 

Ingår ej i hyran

Bredband beställs privat via Telia.

P-plats 150Kr/mån.

Kallgarage 300kr/mån

El, varmvatten & värme

LYCKOSVINGENS SAMFÄLLIGHET

 

SOLCELLER på ca 30 000kwh/år! Inkomst till föreningen på lågt räknat 35 000:-/år

Detta innebär att istället för en kostnad för el och värme i källaren samt utomhusbelysning kommer det att bli inkomst för samfälligheten på mellan 15-20 000:-/år.

 

För Bostadskvarteret Lyckosvingen har en samfällighet bildats vars uppgift är att sköta och drifta det gemensamma. Till det gemensamma räknas bl a mark, fasader, tak, trappor, hissar, källare, fiber, renhållning och VA. Till detta betalar man en månadsavgift för drift och underhållsfond. Fonden skall hantera framtida underhåll. Det finns inga gemensamma lån som utgör en hyra utan endast dessa avgift.

 

Utöver din egen lägenhet finns det mervärden i detta boende såsom gymlokal med wc /dusch som är tillgänglig för alla i bostadskvarteret Lyckosvingen. Utöver detta finns möjlighet att hyra golfbilsgarage för de som önskar detta.

 

Samfällighetsavgift per lägenhet är 980 kr/ månad vid köp av en ägarlägenhet. 

 

Lyckosvingen samfällighetsförening driftar och sköter om:

 

Vatten och Avlopp      
Renhållning, sophantering, snöröjning & gräsklippning  
Utvändig belysning och P-hus.    
Försäkringar. LGH hus ink Radhus.  
Fiber-TV lagom 25 kanaler (bredband väljs till via Telia)
Uppvärmning källare       
Trapp- och källarstädning.     
Vägsamfälligheter GA 7 och GA 12  
Underhållsfond för framtida yttre underhåll  
     

De underhållsfria valen på utsidan som är gjorda, innebär att underhållsfonden kan vara låg i förhållande till storleken på byggnad.

 

 

 

 

 

SOLCELLER

 

Solcellerna på Lyckosvingen är levererad av  DTenergi

 

Solceller på Lyckosvingen 

Solceller är numer den snabbaste växande källan till miljö opåverkad energi. För Lyckosvingens del innebär detta i ett tillskott på ca 30 000kwh/år. 

 

Den gemensamma källaren och utvändiga belysningen är kalkylerad att dra ca 15-20 000:-/år. Det finns alltså ett överskott på ca      15-20 000:-/år. 

 

El/laddhybrid bilar: I en nära framtid kommer el/hybrid bilar vara en självklarhet. I föreningen kan lgh ägarna beställa inkoppling till el och/eller golfbilar. Kostnaden för detta kommer att påföras respektive ägare som betalar till föreningen.

 

 

Fördelar med solceller

1. Oberoende av elpriser

När du producerar egen el slipper föreningen köpa så mycket el från elhandelsbolagen. Detta leder i sin tur till att ditt hushåll blir mindre beroende av höjda elpriser.

 

2. Ökar värdet på din LGH

Solpaneler ökar husets standard vad gäller energianvändning. När du installerar solceller har du möjlighet att göra en energibesiktning för att få en energicertifiering. Det är ett intyg på att bostaden är energisnål.

 

3. Underhållsfritt

Solceller är näst intill underhållsfria. Systemet bör undersökas var 4-7:e år. Utöver detta handlar det mest om att hålla solpanelerna rena och fria från snö och löv.

 

4. Grön el direkt från solen

Elproduktion från solceller medför inga koldioxidutsläpp, och räknas därmed som en grön energikälla.

 

5. Överskottet går in på elnätet.

Den el som produceras men inte används går in på elnätet och ger pengar till föreningen.